Tuesday, February 9, 2010

~aKu SaKiT~ (introduction)

Sorry.. please try again later....


hurm.. frust juge aku.. ckit punye semangat nk terus terang..
saat celik2 mata, igt nk truskan niat nk trus terang,
tp harapan tinggal harapan aje.. He said that his phone rosak..
Tapi, sejauh mane tu aku x pasti.. Takkan nk pakse plak, kn..

kisah cinta lama telah berkubur..
hampir 5 bulan.. tapi kalau dikire dr tarikh y x rasmi, dh setengah tahun..
almost half a year, aku x merasakan sebagai seorang perempuan yang mempunyai kekasih.
bukan desprate, bukan teringin, bukan sementara..
aku betul-betul, ingin kan kehadirannya dalam hidup aku..

tapi,
Aku sakit
Bila menatap matamu
Sadarku bahwa engkau bukan milikku

kerana, aku hanya tahu yang aku seorang yang merasakannya..
kerana,
Aku sakit
Bila ku mengagumimu
Sadarku kau tak pernah mengagumi ku

Jadi, aku masih menyimpat sekelumit rasa dan harapan..
Tapi, andai kau tidak merasa kan apa yang aku ingin kan,
hanya satu pintaku..
Bangunkan aku dari tidur panjangku
Sadarkan aku dari mimpi tentangmu
Ku salah bila ku berharap padamu
Salah ku paksa kau tuk mengagumi ku

Andainya aku sendiri sedang keliru dengan rasa ini,
maaf kan lah aku.
tapi, apa yang aku benar-benar maksudkan,
itu lah dia..
secebis bingkisan hati yang mungkin tak pernah diambil tahu oleh sesiapa..
Namun,
Kau tak tau perasaan ku
Dan ku tak mau kau tau

Segalanya hanya kerana hati...
Aku masih belum sembuh, namun aku pasti yang aku memerlukan seseorang.
dan aku telah pun tahu siapa seseorang tu..
tapi,apakan daya,
Aku sakit
Jika kau tau hatiku
Karna diriku tak berarti bagimu

Haruskah aku terus berserah, atau mulakan mengorak langkah.
walau tak panjang, harus mulakannya...
lama-lama nanti pasti mampu berlari seiringan

Aku masih berharap,
kerana,
Aku sakit
Bilakah kau sembuhkan aku
Tak mungkin, tak mungkin sungguh tidak mungkin

><*><*><*><*><*><*><*>><*><*><*><*><*><*><*><

Itu lah introductionnya..
sebenarnya, ak ad hajat nk karang cerita, based on tajuk dan lirik AKU SAKIT, BY WALI BAND.
So, harap korang yang suke baca hasil corat coret aku, baca lah hasil buah fikiran aku ni.
Sebab, hobi ak mmg menulis. Ketika cuti masa zaman sekolah dulu, ade 4 cerita yang telah aku tulis. Malah, adik ak suka mmbacanya. sebab, masa tu aku suke baca novel cinta.
Nak menulis, perlukan imaginasi. Tapi, kadang kala, aku selitkan cerita hidup aku sndri..
Jadi, yang mana mungkin telah kenal dgn aku, dan seorang kwn ak, y ak dh msg ngan dia aritu, ak rasa dia mst fhm jln cite AKU SAKIT ni nanti..
Bezakanlah, yang mana imaginasi, y mana realiti. Hanya mereka yang prihatin mampu mmbezakannya..
kerana, aku ingin semula hidup dalam alam khayalan ini..
Andainya aku x mampu kembali ke dunia nyata, pasti aku akan terus menulis.. menulis dan menulis..
keperitan jiwa tak mungkin sembuh dalam setahun dua..
tapi luka ini mmbuat aku terusan bingung. Namun, aku berharap pada seseorang ini.. So, harap korg bace la ya..

sekian..
~just put a lil comma rite here,.......~

2 comments:

AyieBlog said...

Salam,hahha Sweet kau masih muda lainlah aku dah tua, x ada aweks ok je :D

$weEt DeviL said...

lelaki, 38 pn org kate muda aw..
pmpm, 28 dh di ambang2 je tu =P

Related Posts with Thumbnails