Wednesday, February 10, 2010

~aKu SaKiT~ (part one)

Beberapa hari lepas, sambil tunggu adik aku habiskan kelas tusyennye, tibe-tibe aku teringat kt sorang member ni.. Then, ngan best nye aku pun antar la msg kt dia..

Starting tu, tanye khabar la dulu.. pas tu aku mule la berbasa-basi nak bagi tau dia sesuatu..

Þ Hye babe.. ko kt ne tuh..

o Ak ade kt kampung ni..

Þ La.. aku baru nak ajak ko g lepak-lepak..

o Ala.. ak nnt balik semula sana..

Þ Ouh.. babe, sebenarnya, ak ad bnde nk share ngan ko ni.. but, promise me, ko n ak aje?

o Haha.. ooo.. ape? Ape?

Þ Ak, sebenarnye dah ‘tersuke’ n pelbagai ‘ter’ la kt seseorang ni..

o Uik.. sape?? Sape??

Þ Ade la.. tapi, persoalannya sekarang, ak x tau nk bg tau dia ke tak..

o Ala.. ko kias-kias la dulu..

Þ Tapi ak tkot la.. ni kire ak ade org sokong la kn, nk trus trang?

o Iye.. =P

%*%*%*%*%*%*%*%*%*%*%*%

Tulah dia.. sepetik perbualan ak ngan member ak..

Tatkala ak nk anta PM kt YM seseorg ni, ak lpak jap kt tempat parking.. tapi niat ak terbantut.. sebabnya?? Ade byk sebab y x mampu terluahkan,..

Namun hingga saat ini ak maseh terkesima, keliru dengan pengakuan yang telah aku lakukan tempoh hari.. Aku silap. Sepatutnya aku sedar dari awal yang he’s not belong to me. Sebab, when he said that phone dia rosak, then ade orang len said dah msg dia n dia x reply, kol x angkat.. So ape lagi nak aku sebutkan?

Dan ak asa cukup hingga itu saja. Tak perlu ak tunggu jwpn dr dia sndiri.. kerana itu akn mmbwt aku sakit dengan lebihnya. Tapi mungkin perkara ni Cuma berlarutan seketika. Kerana ak telah kembali di alam nyata. Bukan dalam angan yang Cuma singgah seketika. Aku terima ini semua. Kerana, tak semua apa yang kita inginkan akan dikecap. Sebaiknya, ak dah cuba yang terbaik. Cuba untuk berterus terang, cuba untuk menjadi seorang y jujur, cuba untuk mnjadi seorang y berterus terang. Walaupun org kate kebenaran itu sememangnya pahit. Tapi, yang pahit usah dibuang. Sama la macam mkn limau, ade y manis, ade yang masam. X dapat nak duga. Sebab, kulit limau mandarin tu suma same je oren.. x de beza dari luar, nak bg tau samada ia masam atau manis.

Tapi, kadangkala kita harus berfikir sejenak. Kerana tanpa perlu merasa, kita akn terus tau ia manis atau masam.. sama seperti mangga. Dah tentu2 mangga muda y brwarna hijau tu masam.. tapi, y kita x tau, dalam mangga tu. Ada ulat, atau tidak.. kadangkala, kulit yang cantik, bila dikupas akan trlihat ulat di dalamnya. Dan, kulit yang bertompok itu x selalunya ada ulat, malah sangat manis dan enak. Jadi cukup kita andaikan hidup kita dengan ape y ade di keliling kita...

~just put a lil comma rite here,...~

3 comments:

Anonymous said...

aha.. i luv ur w0rds sweet :)
saba je la..
we all kn0w that life is unpredictable right?? he :D

$weEt DeviL said...

hak3.. thanz 4 ur compliment..
ni cerita saje.. =P

sYuk said...

alalalala taciannye die..
hmmmm

Related Posts with Thumbnails