Saturday, February 13, 2010

~korang, aku sayang korang sangat2..~

16

KORANG KAT FRENZY...


firstly, ak nk mnx maaf sgt2.. ak x rncang ni sume..

tapi bnde nk jadik..

ak terima ni suma sebagai takdir ak..

mungkin terlalu singkat perkenanlan kite..

namun korg msti tau y ak ni mmg cepat tacing..

ak terasa sgt malu bile kesah silam cnta ak y gagal jd tontonan umum..

kat tmpat kwn2 ak ad..

sbb, ak x nk kwn2 ak tau ap y ak lalui..

tp x pe la.. sume tu x pnting pon..

aku seorang pencinta yang gagal...

harapnku musnah sama sekali.

ak mengharapkan utk mnjadi seorg y baru d sini..

namun itu hanyalah utk seketika.

semua kerana salah ak.

korang.. jgn pernah lupakan ak.

kerana, hanya korg lah kawan ak sejak berbelas bulan lamanya.

malah ak betul2 menyayangi frenzy, dan korg semua.

dakmuo,miss blurr,fisau, nana, syuk,ceria, mose, bebeq, cha cha, yen, gaara, akim, bijan, rain, prada, ong, zaros, mylife, iema,... (nama x dek kasi tau. nnt ak edit)

ak sayang korg sume..

jgn lupekn ak ek..

maafkan segala kesilapan ak kt korg sama ada sengaja atau x, atau x tersengaja.

~aLways remeMbeR n apPriciate KoraNg, yAnG tElah Ak angGap seBahaGian daRi HidUp aKu~
~with Luv.... nurul a.k.a sweet pink devil black

Wednesday, February 10, 2010

~aKu SaKiT~ (part one)

3

Beberapa hari lepas, sambil tunggu adik aku habiskan kelas tusyennye, tibe-tibe aku teringat kt sorang member ni.. Then, ngan best nye aku pun antar la msg kt dia..

Starting tu, tanye khabar la dulu.. pas tu aku mule la berbasa-basi nak bagi tau dia sesuatu..

Þ Hye babe.. ko kt ne tuh..

o Ak ade kt kampung ni..

Þ La.. aku baru nak ajak ko g lepak-lepak..

o Ala.. ak nnt balik semula sana..

Þ Ouh.. babe, sebenarnya, ak ad bnde nk share ngan ko ni.. but, promise me, ko n ak aje?

o Haha.. ooo.. ape? Ape?

Þ Ak, sebenarnye dah ‘tersuke’ n pelbagai ‘ter’ la kt seseorang ni..

o Uik.. sape?? Sape??

Þ Ade la.. tapi, persoalannya sekarang, ak x tau nk bg tau dia ke tak..

o Ala.. ko kias-kias la dulu..

Þ Tapi ak tkot la.. ni kire ak ade org sokong la kn, nk trus trang?

o Iye.. =P

%*%*%*%*%*%*%*%*%*%*%*%

Tulah dia.. sepetik perbualan ak ngan member ak..

Tatkala ak nk anta PM kt YM seseorg ni, ak lpak jap kt tempat parking.. tapi niat ak terbantut.. sebabnya?? Ade byk sebab y x mampu terluahkan,..

Namun hingga saat ini ak maseh terkesima, keliru dengan pengakuan yang telah aku lakukan tempoh hari.. Aku silap. Sepatutnya aku sedar dari awal yang he’s not belong to me. Sebab, when he said that phone dia rosak, then ade orang len said dah msg dia n dia x reply, kol x angkat.. So ape lagi nak aku sebutkan?

Dan ak asa cukup hingga itu saja. Tak perlu ak tunggu jwpn dr dia sndiri.. kerana itu akn mmbwt aku sakit dengan lebihnya. Tapi mungkin perkara ni Cuma berlarutan seketika. Kerana ak telah kembali di alam nyata. Bukan dalam angan yang Cuma singgah seketika. Aku terima ini semua. Kerana, tak semua apa yang kita inginkan akan dikecap. Sebaiknya, ak dah cuba yang terbaik. Cuba untuk berterus terang, cuba untuk menjadi seorang y jujur, cuba untuk mnjadi seorang y berterus terang. Walaupun org kate kebenaran itu sememangnya pahit. Tapi, yang pahit usah dibuang. Sama la macam mkn limau, ade y manis, ade yang masam. X dapat nak duga. Sebab, kulit limau mandarin tu suma same je oren.. x de beza dari luar, nak bg tau samada ia masam atau manis.

Tapi, kadangkala kita harus berfikir sejenak. Kerana tanpa perlu merasa, kita akn terus tau ia manis atau masam.. sama seperti mangga. Dah tentu2 mangga muda y brwarna hijau tu masam.. tapi, y kita x tau, dalam mangga tu. Ada ulat, atau tidak.. kadangkala, kulit yang cantik, bila dikupas akan trlihat ulat di dalamnya. Dan, kulit yang bertompok itu x selalunya ada ulat, malah sangat manis dan enak. Jadi cukup kita andaikan hidup kita dengan ape y ade di keliling kita...

~just put a lil comma rite here,...~

~waRGa FrenzY diSeRang waRga PuchOng~

1

hahahahaha..mcm2...


sekuel AKU SAKIT masih dalam proses penyambungan..

sbb, rini ak lalui ari y kelakar..

tp mule2 agak terkesima..

namun, segalanya masih under control..

satu bas budak puchong dtg singgah kt frenzy rini..

pas sorang, sorang..

hahahaha.. kasi havoc la..

harap pas ni frenzy trus menakluk kawasan lain..

dah mcm penaklukan kuasa dh ni..

p/s:: ehem2 boss.. agak2 nye, bile nk buke konti ni.. n makan pagi show esok ley ke nk bwt duet ek.. tp kalau kaco maraton, x pe la.. =P

~just put a fullstop rite here...~

Tuesday, February 9, 2010

~aKu SaKiT~ (introduction)

2

Sorry.. please try again later....


hurm.. frust juge aku.. ckit punye semangat nk terus terang..
saat celik2 mata, igt nk truskan niat nk trus terang,
tp harapan tinggal harapan aje.. He said that his phone rosak..
Tapi, sejauh mane tu aku x pasti.. Takkan nk pakse plak, kn..

kisah cinta lama telah berkubur..
hampir 5 bulan.. tapi kalau dikire dr tarikh y x rasmi, dh setengah tahun..
almost half a year, aku x merasakan sebagai seorang perempuan yang mempunyai kekasih.
bukan desprate, bukan teringin, bukan sementara..
aku betul-betul, ingin kan kehadirannya dalam hidup aku..

tapi,
Aku sakit
Bila menatap matamu
Sadarku bahwa engkau bukan milikku

kerana, aku hanya tahu yang aku seorang yang merasakannya..
kerana,
Aku sakit
Bila ku mengagumimu
Sadarku kau tak pernah mengagumi ku

Jadi, aku masih menyimpat sekelumit rasa dan harapan..
Tapi, andai kau tidak merasa kan apa yang aku ingin kan,
hanya satu pintaku..
Bangunkan aku dari tidur panjangku
Sadarkan aku dari mimpi tentangmu
Ku salah bila ku berharap padamu
Salah ku paksa kau tuk mengagumi ku

Andainya aku sendiri sedang keliru dengan rasa ini,
maaf kan lah aku.
tapi, apa yang aku benar-benar maksudkan,
itu lah dia..
secebis bingkisan hati yang mungkin tak pernah diambil tahu oleh sesiapa..
Namun,
Kau tak tau perasaan ku
Dan ku tak mau kau tau

Segalanya hanya kerana hati...
Aku masih belum sembuh, namun aku pasti yang aku memerlukan seseorang.
dan aku telah pun tahu siapa seseorang tu..
tapi,apakan daya,
Aku sakit
Jika kau tau hatiku
Karna diriku tak berarti bagimu

Haruskah aku terus berserah, atau mulakan mengorak langkah.
walau tak panjang, harus mulakannya...
lama-lama nanti pasti mampu berlari seiringan

Aku masih berharap,
kerana,
Aku sakit
Bilakah kau sembuhkan aku
Tak mungkin, tak mungkin sungguh tidak mungkin

><*><*><*><*><*><*><*>><*><*><*><*><*><*><*><

Itu lah introductionnya..
sebenarnya, ak ad hajat nk karang cerita, based on tajuk dan lirik AKU SAKIT, BY WALI BAND.
So, harap korang yang suke baca hasil corat coret aku, baca lah hasil buah fikiran aku ni.
Sebab, hobi ak mmg menulis. Ketika cuti masa zaman sekolah dulu, ade 4 cerita yang telah aku tulis. Malah, adik ak suka mmbacanya. sebab, masa tu aku suke baca novel cinta.
Nak menulis, perlukan imaginasi. Tapi, kadang kala, aku selitkan cerita hidup aku sndri..
Jadi, yang mana mungkin telah kenal dgn aku, dan seorang kwn ak, y ak dh msg ngan dia aritu, ak rasa dia mst fhm jln cite AKU SAKIT ni nanti..
Bezakanlah, yang mana imaginasi, y mana realiti. Hanya mereka yang prihatin mampu mmbezakannya..
kerana, aku ingin semula hidup dalam alam khayalan ini..
Andainya aku x mampu kembali ke dunia nyata, pasti aku akan terus menulis.. menulis dan menulis..
keperitan jiwa tak mungkin sembuh dalam setahun dua..
tapi luka ini mmbuat aku terusan bingung. Namun, aku berharap pada seseorang ini.. So, harap korg bace la ya..

sekian..
~just put a lil comma rite here,.......~

~aKu SaKiT~

0

~aKu SakiT by Wali Band~


Aku sakit
Bila menatap matamu
Sadarku bahwa engkau bukan milikku

Aku sakit
Bila ku mengagumimu
Sadarku kau tak pernah mengagumi ku

Bangunkan aku dari tidur panjangku
Sadarkan aku dari mimpi tentangmu
Ku salah bila ku berharap padamu
Salah ku paksa kau tuk mengagumi ku

Kau tak tau perasaan ku
Dan ku tak mau kau tau

Aku sakit
Jika kau tau hatiku
Karna diriku tak berarti bagimu

Aku sakit
Bilakah kau sembuhkan aku
Tak mungkin, tak mungkin sungguh tidak mungkin

Related Posts with Thumbnails