Sunday, December 1, 2013

.: silih berganti :.

'awak, kata la, satu hari nanti ada orang lain antara kita,dan kita tak dapat bersama, awak macam mana'
"kenapa. siapa nama dia.."
'takde la.saya cakap kalau je'
"saya akan buat apa je untuk pastikan saya dapat awak.apa saja"

...

tiba saat itu,
aku tak merebut.
sebab aku bukan jenis merebut.

...

'awak, selama ni awak nak tau kan, apa sebenarnya. malam ni saya nak cerita.nak terus terang'
"hurm.apa dia.cakap la"
'saya happy,sebab saya tak jadi kawin!. saya tak payah kawin!'
"... siapa"
'anak kawan mama.'
"hurm jadi betul la tekaan saya dulu kan. makcik tu yang sponsor study awak, and sebagai balasan awak kena kawin dengan anak dia"
'eh tak la. mana awak dpt cerita ni.mmg ada org yang support saya study.tapi bukan anak makcik tu la.anak makcik lain'
"pulak.habis tu?"
'ni saya nak bagi tau awk,saya happy sangat.selama ni awak nak tau.tapi saya tunggu masa sesuai'

...

dan kami bercinta lagi.

...

'memang aku nak bagi tau nurul.tapi aku tunggu masa yang sesuai'

...

mungkin lepas ni masa sesuai tu waktu kau meratap nesan di kuburan.

aku cuba cari seseorang untuk berbual.
tapi mungkin malam terlalu larut untuk seseorang menjawab panggilan ku yang tidak penting baginya.

...

0 comments:

Related Posts with Thumbnails